Ο Wellways είναι ένας οργανισμός υποστήριξης ψυχικής υγείας και αναπηρίας με υπηρεσίες στη Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία, Τασμανία, Κουήνσλαντ και Επικράτεια Αυστραλιανής Πρωτεύουσας. Ιδρυθήκαμε το 1978 από οικογένειες που προωθούν τη βελτίωση των υπηρεσιών, πληροφόρησης και υποστήριξης που διατίθενται για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, τις οικογένειες και τις κοινότητές τους.

Συνεργαζόμαστε με άτομα που ζουν με προβλήματα ψυχικής υγείας ή αναπηρίες και τις οικογένειές τους, τους φίλους και φροντιστές τους. Αυτό περιλαμβάνει άτομα από  πολλές διαφορετικές πολιτιστικές προελεύσεις.

Συνεργαζόμαστε επίσης με γιατρούς,  νοσοκομεία, οργανισμούς υγείας και κοινοτικές ομάδες για να διασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες και τα προγράμματα μας προσεγγίζουν τα άτομα στις κοινότητες όπου ζουν. Βοηθάμε άτομα να αναγνωρίζουν τις προσωπικές τους ανάγκες και στόχους και να οικοδομούν μια καλή ζωή. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη συντήρηση ενός σπιτιού, εύρεση και διατήρηση μιας θέσης εργασίας, την ενεργή συμμετοχή στην κοινότητα τους, και τη δημιουργία σχέσεων.  Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη δημιουργία φιλόξενων κοινοτήτων όπου ο καθένας μπορεί να ανήκει.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές φορές μπορεί να σας είναι δύσκολο να μιλάτε για θέματα ψυχικής υγείας και αναπηρίας, ακόμη και με την οικογένεια, τους φίλους ή ανθρώπους που εμπιστεύεστε στην κοινότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην λαμβάνετε τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Στο Wellways, δουλεύουμε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι χρειάζεται να κάνετε για γίνετε καλά και να παραμείνετε έτσι. Μπορούμε να σας παρέχουμε πόρους που είναι κατάλληλοι για σας. Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες και προγράμματα στη δική σας γλώσσα , ή τη σύνδεση σας με άλλους που έχουν παρόμοιες εμπειρίες.

Θα μπορούσατε επίσης να ασχοληθείτε με τον  οργανισμό σαν μέλος ή εθελοντής και να συμβάλετε στη δημιουργία μιας θετικής αλλαγής σε άλλους.

Για να μιλήσετε περισσότερο μαζί μας για τις ανάγκες σας και τι βοήθεια είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με την Γραμμή Βοήθειας μας.

Αν θέλετε διερμηνέα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ένα εδώ.